Forleng sommeren på terrassen

Vi er allerede godt i gang med august, men sommeren på terrassen behøver på ingen måte å være over av den grunn. ETR kan hjelpe deg med å forlenge sommerens utekos med riktig lys og varme.

Varme vestlandskvelder

På Vestlandet er det langt mellom varme kvelder, og verken juni eller juli kom med høye temperaturer i år. Heldigvis finnes det effektive terrassevarmere som kan gjøre de sene kveldene mye mer behagelige, og forlenge sesongen med flere uker.

Torbjørn Håvås fra Idésenteret hos ETR

ETR Elektro og Telecom AS leverer terrassevarmere med effektregulering, timer, fjernkontroll og APP-styring for dem som ønsker en bedre kontroll over oppvarmingen.

Det finnes mange modeller, og ulike monteringsmetoder for terrassevarmere. Dersom du har en åpen plass, er det lurt å tenke på at varmeren bør vende innover. Da blir oppvarmingen jevnest, fordi strålene varmer opp flatene de treffer.

I følge Torbjørn Håvås fra ETRs Idèsenter, er det også viktig å tenke på at monteringen må gjøres ordentlig, og at skjøteledninger ikke er anbefalt av sikkerhetsmessige årsaker.

– I tilfellene det ikke er nok strømtilgang til å montere terrassevarmere ute, er vi behjelpelige med å legge opp nye stikkontakter og sikringer på en sikker og forskriftsmessig måte, sier Håvås.

Lysstolper er funksjonelle og fine å se på. Kilde: norlys.no

Flere lyse kvelder
I tillegg til at varme er viktig for å nyte utekosen, er man også avhengig av belysning når solen går ned. Flere og flere ønsker moderne utebelysning.

Man ønsker gjerne at belysningen ute ikke bare skal være funksjonell, men også å skape et bestemt og unikt utrykk i resten av uteområdet. Ved hjelp av spotter, pullerter og stolper kan man lyse opp blant annet busker, bedd og vei.

Hagebelysning skaper en spennende stemning. Kilde: Shutterstock.com

– Det vi monterer mest av nå er hagelys, spotter og armaturer. Vi kan blant annet montere led-belysning i hagen med spydfeste, nedgrave spotter, eller felle inn armaturer i en murvegg. Det er mange muligheter for montering av lys ute, sier Håvås.

Innfelte armaturer er moderne og effektivt. Kilde: norlys.no

På idésenteret hos ETR kan du komme innom for å se ulike løsninger for hvordan vi kan hjelpe deg å oppnå ønsket effekt av belysning og oppvarming av uteområdene dine. Vi har mye kunnskap om hva som er energieffektivt, og skreddersyr gjerne løsninger for å imøtekomme dine behov.